Pages

Monday, December 31

dua ribu tiga belas

yuhuuuuuuuuu!!
hello 2013..be honest 1st hour of 2013 sangat menyakitkan hati..maybe 1st sign for me to be more careful..but now biasa-biasa je..hihi..now kat J town..new year kat J town ni sangat lah dull..nothing to do..bored..last night mummy call bgthu family keluar celebrate new year..OMG! sangat jeles..J town please be interesting..but it just hopping..

oh..this is my 1st entry for this year^^..pape pon most welcome 2013..hope can be better rather than last year..hope everyone getting more successes , happiness + more in everything lah..banyak sangat nak mention..

Hope wish atin will come true..then untuk famili, harap-harap sangat lah dapat spend a lot of time together..more gather2^^..special wishes untuk my cik abang..hope u be mine je lah..really lebiu ^^



Saturday, December 22

14 weeks settle

thanks to God..
alhamdullillah..dah selesai 14 minggu pembelajaran yang sememangnyer menyesakkan otak..
today is last test..closed with advanced integrated software application's test..hope atin boleh la score 4.0 goal ^^
now, what i have to do is hands on for software..software again..
meja atin serabut sejak kebelakangan ni..anyone can help me bersihkan tak?
my world



Sunday, November 25

serang

ping!!!!
disebabkan kebosanan tahap tuhan je yang tahu, atin dengan dua lagi roomate plan la pegi serang TEMERLOH..kitaorang pergi tanpa ada tujuan yang specific..just serang je TEMERLOH tu...pegi then masok kedai Lovely Wanita..besh la kedai tu..byk barang-barang yang kiut2..tpi be careful la sbb yang kiut2 tu bukan nyer necessary pon..
lepas tu terus terpikir nak cari karaoke..so tanyer la orang-orang kat situ karaoke kat mane..finally kami jumper Kilat name tempat karaoke tu la...habis penat la nyanyi 2 buah lagu..
balik jengka singgah makan kat sweet apple..kebetulan semalam kan hari sabtu..,ade pasar malam, so kami travel la pasar malam dengan hanya satu tujuan iaitu mencari Durian ....yeahhhh..dapat durian...
1st time makan durian dalam  bilik siap pakai tudung lagi..semata-mata nak bergambar dengan durian punyer pasal..
seriously besh la..lepas ni nak terjah daerah mane lagi eh kat pahang ni..























Thursday, November 22

sekadar ingatan utk diri sendiri...

lelaki tak pernah rasa simpati paada diri dorang sendiri..kalau dorang putus cinta, dorang tak pernah terbawa-bawa..then biler kawan dorang tanya pesal GF, senang je dorang cakap dah putus then cool je order teh tarik kalau kat mamak la..hihi..BUT,,berlawanan dengan perempuan tau..perempuan akan story kat member dari A sampai la ke Z..ada mase siap nanges-nanges lagi..

lelaki lebih utamakan kehidupan dorang..tak heran la dunia kerja dengan kepuasan mendapatkan barang impian dorang lebih penting dari segalanya..BUT,,perempuan lebih focus pada relationship..teman lelaki adalah perkara utama dalam fikiran..semua kene jaga..sampaikan dah mandi ke belom lelaki tu pon nak amik tahu..adoyai...

pada lelaki, wanita itu bonus dalam life dorang BUT,,pada perempuan lelaki itu keutamaan untuk meneruskan kehidupan...parahhhh..



Sunday, November 11

team work

hello..
hi..
hihihi
over nyer..maklumlah dah lame tak update blog ni..
actually life atin sekarang ni agak la sibuk sikit..
life as a student degree more interesting rather than diploma..telah terkejar-kejar...
penat uh..
then banyak la assignment group..mean atin kene bekerja dalam berkumpulan la ni...
atin sangat la tak berapa minat kerja-kerja berkumpulan sebab mase ni la masing-masing akan bertekak, bergadoh,berselisih pendapat then macam-macam lagi la...sebab semua nak tunjuk kelebihan dengan ke'power'an masing-masing..
atin tak kesah pon asalkan tak over shadow kawan-kawan yang lain...
sekaerang ni pon atin tengah sibyuk cari bahan untuk kerja kumpulan atin..tapi ambil kesempatan ni jenguk-jenguk blog dgn muka buku..hihi

Tuesday, September 25

UiTM Jengka

almost 3 week here..thanks to god..
alhamdulillah everything just okay not really nice but okay la...
dapat stay kat hostel..'KOLEJ MAT KILAU'
tempat yang sangat2 sesuai untuk study without any entertaiment..there no cinema, shopping..JIMAT!
jauh??sangat jauh ke dalam pelusuk felda..
2 tahun holiday+picnic kat sini really hope boleh tahan then bawak balik buah tangan ijazah kelas pertama,,

Wednesday, August 8

remove

tinggal 10 hari je lagi umat Islam akan menyambut hari raya aidilfitri..alhamdullah hampir selesai puasa tahun ni..atin pon takde sakit-sakit lagi macam 2 tahun lepas..mintak-mintak segalanya okay la..

semalam atin ade post status kat fb yang berbunyi 
"jangan buang air dlm tempayan kalau tak pasti hujan akan turun..tapi atin tetap nak buang air dlm tempayan walaupon panas terik..# sbb ada kemungkinan air tu ada jentik-jentik..** hidup takde risiko tak menarik lah..amek risiko tak salah fatin..kalau silap boleh belajar..uhm!!!!!!!!!"  
macam nekad je bunyi nyer..yup memang dah nekad..sebelum ni atin dah buat satu kesalahan besar..
menyesal???atin menyesal sangat..oleh itu mula saat ni atin berjanji takkan ulang lagi..biar la hantu setan sebesar alam merasuk atau menghasut,,atin berjanji takkan ulang..so,,utk pastikan atin tak buat lagi, atin takkan dekat dengan orang yang pernah ajak atin buat salah tu..

harap-harap bulan puasa ni dapat ubah atin jadi lebih baik..hope jugak atin berjaya remove bende-bende tak baik..amin..

pada sape-sape yang terbaca entry atin yang ni..tolong sama-sama doakan atin k..thanks^^

Wednesday, August 1

2-Aug

pejam celik..pejam then celik lagi dah masok bulan 8..alhamdulillah bulan depan dah mula study semula as usual lah..cuma kali ni tempat nyer jauh sikit dari family..huhu..dah tak dapat nak balik umah tiap-tiap minggu..
bulan ni jugak bulan akhir atin kerja..sedih pulak rasenyer nak berhenti..sebab kerja kat sini besh..ramai kawan..semua baik-baik..pendek cite memang enjoy la keje kat sini..
uhm..hah!bulan ni jugak bulan puasa+hari raya..yahoo..rayerrr..dapat duet raye..so pada uncle-uncle + auntie-auntie atin sekalian bersedialah..atin dah besar tau so duet raya kene besar jugak..hihi..

Friday, May 25

hero

atin tak pernah cite pesal hero atin
dia sentiasa ade dengan atin
lindungi atin
dia sentiasa pastikan atin selamat
sejauh mane atin pergi dia sanggup hantar amek
atin igt lagi mase atin sekolah dulu atin ade terlibat dengan satu persembahan under kementerian, program tu sampai tengah malam. then bese laaa program sekolah sure2 balik naik bus. hero atin sanggup tggu atin sampai 2 pgi. dia xbenarkan atin balik naik bus
bende tu berlarutan sampai lah atin masok kolej.
hero atin tu tu hantar amek
setiap minggu tu
dia sentiasa tunaikan setiap apa yang atin mintak
hebat kn ?
mane nak cari hero yang setia macam tu
and now atin dah kerja,
dia tetap macam dulu
sentiasa pastikan atin selamat
pada atin dia lah tulang belakang kehidupan atin
dia lah ayah atin dunia akhirat

Saturday, May 12

jangan silap


atin suka sangat tengok awal dengan scha . .  bukan sebab dorang artis atau sebab wedding dorang yang hebat tu  . . tapi sebab sifat awal yang sangat faham kehendak seorang perempuan . . dia sangat menghargai scha . . atin harap satu hari nanti atin akan jumpe dengan seseorang yang hargai atin . . tapi atin takde la mintak sampai orang tu sanjung atin . . cukup lah dia faham ape yang atin nak dan hargai setiap perkara yang atin lakukan untuk dia . .

Wednesday, May 9

title "mencarut-carut"

agak kurang pandai la pengarah short movie ni . . menjaddikan budak kecik sebagai main actor . . kot ye pon nk cungkil bakat budak kecik ni , , bagi la watak yang ringan sikit then at least bagi la budak tu dialog . . ni suruh nanges je . . hebat jugak pengarah tu sebab dia pengarah , dia cameraman  . . watak perempuan meroyan kurang menarik . . sepatutnyer kene lebih agresif . . pukul tu biar real . . tendang tu biar kuat skali . .
video
tahniah atas short movie yang sangat best ni . .
mungkin ada harapan menang award tahun ni . .

Sunday, April 22

corat-coret hari ahad

keje kot hari ahad ni .. . tapi dalam keje-keje pon sempat tengok 2 muvi tuh . . ..
3 temujanji memang romantik , ,  sweet sangat . .
papa i love u buat atin lebih hargai papa atin . . . seriously ,, papa i love u so much . .
lebih kurang 2 jam lagi nak balik umah . . . terus berjuang gadis farmasi . . hahahaha

Sunday, April 15

new life lah . . .

hello , , hihihi . .  xder sape yang sahut lah . .  dok syok sendiri sorang-sorang kat sini deh ..
zuppp !!!!!!!!!! new life lah . . . k start 20 march 2012 fatin diterima bekerja di famasi materia medica . . .  desh ? sengal lah . .  atin tak tahu pape pesal ubat . .  tetttttttt . .  saya student office lahhh . . ahah . . takpe lah yang penting title penganggur dapat bertahan selama 2 minggu je . .

not bad la keje kat sini . . besh jugak . . orang kata tak kenal maka tak cinta . . . now i know it but i don't love it  , , , i just like it . . .

Wednesday, April 4

tolong jangan ingatkan

please don't remind me . . again . . again and again . . atin tahu ape atin buat . .  tak perlulah bersusah-payah ingatkan atin  . . .  atin tak pernah mintak sape-sape ingatkan atin . .  kalau ade bende yang salah atin buat sah-sah atin sendiri yang tanggung risiko nyer . . so please people don't busy body okay . . .

lagi satu perkara . . jangan la sesekali paksa , , suruh or mintak atin buat bende yang atin tak nak . . sure-sure la atin akan melenting . . memang nampak teruk kan ? ? tapi ini lah reality FATIN SAMSI . . . grrrr . .  payah betol lah nak pahamkan orang yang tak paham . .

my attitude based on the way you treat me . . .

Friday, March 9

Aima Asri

very special wishes for u dear . . my 1st bestfriend yg akan naik pelamin . . . today is the date . . . save the date . . . wow . . . unexpected sungguh . . . anyway hope ema bahagia kekal hingga ke anak cucu+cicit+sepanajng hayat=sampai di sana . . . uhm . . . insyaallah jap lagi atin dengan geng teknik sampai k . . . dok atas pelamin leklok tau  . . . xmo buat perangai macam kat scola dulu . . . hehehe . . . kawan-kawan yang lain sangat teruja . . . yang paling teruja tiara la kot  . . . siap nak  pegi beli kebaya jawa . . . amboi melaram sungguh la nanti  . . . habis tenggelam pengantin . . .

untuk AIMA ASRI ,,,, selamat pengantin baru ... hope ko lebih appreciate life baru ko . . . jangan dok buat perangai macam adik-adik ko tu eh . . . . seriously atin rindu sangat kat ko . . . after 2 years dengan ko , baru atin tahu mcam mane nk basuh baju, gosok baju, ,  hehehe and yang paling hebat ,, atin dah pandai kemas loker .. dah tak berterabur dah . . . hehehe

Thursday, March 8

sayu

-dinner dengan yan, faisal & shahirul . . . 
-share experience mase practical . . .
-then recall semula mase2 kat unikop . . . the best part sure2 la ETR . . . luck kitaorg mmg baik la . . . kalau tak sure sangkut . . .
-sempat jugak share ape nak buat lepas ni . . .
-mase jalan nk balik jumpe faiz dengan diya . . .
-faiz sempat tnyer group sem 1 . . .
-haish rase macam baru semalam atin lepas sem 1 . . .
-malam ni rase sayu sangat . . .
-Unikop bukan kolej hebat macam IPT lain . . .
-kolej biasa , , tak famous , , tapi pada atin Unikop sangat hebat . . .
-bila faisal cakap lepas ni tak datang Unikop lagi . . . sebak nyer rase . . . 

Mama

tak sabar nk tunggu hari ahad ... nak balik jumpe Pn. Norazilah Jaafar ... really miss you mom ...
hope mama masak sedap2 + balik johor tu jangan lupe beli ole2 untuk kakak eh ... muuuuaaaaahhhhhh . . .

Wednesday, March 7

dedicate to all of you

Alhamdulillah . . Praise to Allah for three months I undergo my external practical that begin on 21 November 2011 till 3 March 2012, I finally successfully completed my industrial training at Vasatech Sdn. Bhd.   

Thousand million thankful to Vasatech’s families . . . taught me the reality world of work. . I will miss all of you there . . my external practical at Vasatech Sdn. Bhd. was giving me a lot of experience about the real life of work.  It also opens my mind towards the reality of handling work environment . . . If I have a chance I really want to there once again.

To all my friends . . . thanks darling , , give me a lot of information . . We always keep in touch to share any information or news about practical process and i hope we will always keep in touch dear. . . . see u at Uitm . .


Thanks again to all of you, finally I success to complete my external training.



Thursday, March 1

sehari sebelum

haish .. sehari sebelum habis practical .. esok cukup 103 hari prctical .. mase yang singkat tpi pengisian yang padat .. alhamdullah sgt dpt tmpt practical yg dekat dgn umah, keje pon xsusah walau xsame dengan ape yg atin blajar .. 
 
Atin kenal ramai kawan baru .. semua baik2 .. mula2 practical mmg rasa sgt bosan ,, pernah pikir nk apply tukar tmpt lain .. tpi tu semua masa sebelum kenal tmpt ni .. skrg ni rasa sayang pulak .. 

Esok last day .. macam mna la agaknya .........

Sunday, February 5

ila,sheryle,fatin,zira,kila,ika,erin


sehari semalam kami berjalan even penat tapi puas . macam-macam bende lucu jadi . haish . ntah bile dapat rase macam ni lagi . atin nak story dari mula sampai akhir pon macam payah je sebab tak tahu nak gambarkan betapa gembiranya kami satu hari tu . atin attach a few pic here and the rest kat fb . to all my lovely friends ila, sheryle, zira, kila, eyka, erin thanks sbb plan trip yang besh giler tu . next time buat lagi tpi kita pegi lagi jauh tau . 
















Friday, February 3

perancangan

4 February 2012 , , hari ni atin keluar dengan my lovely 7 wonders la . . malam tadi sampai je kolej dorang baca jadual perjalanan . . penuh . takde satu mase pun terluang . uhm . dah lame tak keluar ramai-ramai . rindu sangat kat dorang . even atin dah tak duduk hostel + jarang pulak jumpe dorang sume tapi cara dorang layan atin same je macam dulu . takde yang berubah . terusik jugak la hati ni biler tgk cara dorang sambut atin kat sini .

atin harap trip 7 wonders yang dah dirancang untuk hari ni dan esok berjalan dengan sempurna . Insyaallah . 

Monday, January 30

demam

even dah 2 hari anugerah juara lagu tpi masih ramai dok cerite pesal juara lagu . mana-mana atin pegi sume cakap pesal juara lagu . boleh tahan hebat jugak la penangan juara lagu ni . Tabik spring la kat tv3 sbb dah 26 kali organized the same award and people still accept . congrat kt hfiz . mlm tu dia mmg besh . 

Sunday, January 29

30 January 2012

30 january 2012 . atin rase hari ni sgt pnjg . atin dah rase lemas dok dalam tarikh ni . banyak sangat bende yang buat atin bosan,geram,menyampah . isnin pulak tu . cepat2 la bawak atin keluar dari 30 January ni . not in mood

Thursday, January 26

27 January

27 january 2012 bersamaan hari jumaat . atin terduduk kat dalam lab kilang vasatech ni . setiap hari atin dok buat bende yg same . adeh . hari2 jugak la atin menghitung hari . hehe . 

Saturday, January 21

sebulan

ape erti hubungan kalau sampai sebulan tak bertegur sape . orang yg dah kawin pon boleh bercerai kalau macam tu . ini kn pulak baru nak kenal hati budi masing-masing .

Tuesday, January 17

pelangi

ada masanya tuhan melindungi matahari dari mempamerkan diri . namun tuhan mengurniakan kilat dan petir kepada kita . pada mase tu mula kita tertanya-tanya kemana perginya matahari . tapi disebalik kejadian tu tuhan menghadiahkan kita sebuah pelangi yang indah .

setiap kejadian ade kebaikannya . harap pelangi indah akan datang menemani atin satu hari nanti . insyaallah .

Friday, January 13

mohon

hadoi macam mane nak mohon upu ni eh . alaaa . macam mane eh . dah macam2 page masuk tapi tak jugak jumpe-jumpe . untuk diploma jmpe la . dah mula malas ni . esok-esok la sambung . nak online lagi best . sah-sah jumpe page facebook tu . 

Saturday, January 7

penerang hati


Mencinta Mu tenangkan jiwa
Merindu Mu hatiku selalu
Hanya diri Mu satu cintaku
Oh takkan mampu ku jauh dari Mu
Satu nafas ku harap Kau ada
Hanya pada Mu Tuhan ku rayu

Ku akan mencinta Mu
Selalu merindu Mu seluruh jiwaku
Kau terangi aku
Engkau penjaga hatiku
Pendamping jiwaku
Cerahkan cintaku
Cinta yang abadi
Jangan pernah kau menjauh
Ku akan mencinta Mu
Selalu merindu Mu seluruh jiwaku
Kau terangi aku
Engkau penjaga hatiku
Pendamping jiwaku
Cerahkan cintaku
Cinta yang abadi
Ku akan mencinta Mu
Selalu merindu Mu seluruh jiwaku
Kau terangi aku
Engkau penjaga hatiku
Pendamping jiwaku
Cerahkan cintaku
Cinta yang abadi

*tersentuh pulak dengar lagu ni . terasa diri ni terlalu daif di sisi-Nya . 

Friday, January 6

its me .

susah sangat ke orang nak faham atin . ntah-ntah atin yang susah nak faham cara orang lain . tapi atin rase atin dah cuba faham semua orang from A to Z . atin ni complicated ke ? eh . tak mungkin . atin kenal diri atin . biar la ape orang nak fikir pesal atin . buruk baik diri atin hanya tuhan dengan keluarga je yang tahu . pada yang susah sangat nak faham atin , atin tak minta kalian-kalian ikot cara atin mahupun faham diri atin . atin akan terus jadi Fatin Samsi sebab ni la atin yg betol . takde plastik-plastik . 

36 days

lepas tolak semua jenis cuti tinggal lah 36 hari lagi nak abis prctical . uhm . report tak buat lagi . sentuh pon belum . haish . superman mane lah yg boleh tolong atin siapkan report . hehe . jari ni kalau guna untuk online laju je . untuk buat keje-keje yang seharusnya lambat betol . 

Sunday, January 1

2011-2012

say good bye to 2011 and hello to 2012 . as usual la kn . semua pasang azam baru . azam lame buat tak tahu je la . tapi kalau atin memang tak pernah ada azam tahun baru . yang atin ade hanya perancangan . atin plan 2012 ni nak make sure atin dpt habiskan diploma on time lepas tu kalau ade rezeki atin nak sambung degree . tu pon kalau ade rezeki la . uhm . kalau nak cerita ape dah jadi tahun 2011 . banyak sgt . macam-macam jadi . ade yang suka , besh , gelak , sedih , nangis . uish . macam-macam la  . perubahan yang besar tahun lepas , sure2 la umur . atin bukan lagi belasan tahun . tahun ni pulak 2012 atin dah mula awal 20-an . dah lame rupenyer atin hidup kat bumi Allah ni . alhamdulillah .